Bob Log III

Bob Log III älskar Sverige och Göteborg och kärleken är besvarad. Detta enmansband har dragit fram som en furie över världen i många år. Han sitter ner och kör olika trummor med fötterna, slideguitar samt en pilothjälm på huvudet med en inbyggd telefonlur som han sjunger igenom eftersom hans ansikte inte har något med musiken att göra. Musiken kan beskrivas som någon slags punkig träskblues och man måste egentligen se detta live för att förstå vad det handlar om. På scen har han bland annat med sig en uppblåsbar flotte, badankor och ballonger. Bara en sån sak!

Plats: Valandhuset, Vasagatan 41, lördag 9 september, kl. 19.00.

Skeppet GBG bjuder på en helkväll med tre band på scen och DJ Paulina baom skivspelarna.

Skeppet GBG bjuder på en helkväll med tre band på scen och DJ Paulina baom skivspelarna.

Privat

3 x live på Skeppet GBG

Skeppet GBG bjuder på en helkväll med skönt alternativa toner. På scen samsas de tre banden A Projection, Göteborgselektronikerna och Hey Gloria. I DJ-båset återfinns ingen mindre än Dj Paulina som firar 30 år bakom skivspelarna i år. Hon har mixat vilt bland musikstilarna i båset på många av stans klassiska klubbar: Pustervik, Kompaniet, Kåren, Jazzhuset med flera. Denna kväll bjuder hon upp till dans till tonerna av postpunk, synth, darkwave och alternativ pop.

Plats: Skeppet GBG, Amerikagatan 2, lördag 2 september, kl 19.30–23.00.

Blubar – för en roligare fredag.

Blubar – för en roligare fredag.

Press

Blubar – en roligare fredag

Premiär! Njut av spontan glädje och härlig feststämning. Ta med dina vänner och kollegor för att avrunda veckan i en riktigt skön miljö med smarrig mat och dryck, skön musik från DJs, artister och härliga överraskningar. På Blubar vet man aldrig vad som kan hända! Boka bord för att säkra plats för hela gänget eller droppa in helt spontant för att hänga i baren, svänga loss på dansgolvet och få sig något gott i glaset. Alla fredagar, hela hösten. Specialpriser i baren kl. 16-19.

Plats: Atrium, Radisson Blu Scandinavia, Södra Hamngatan 59, fredag 1 september, kl. 16.00–22.00.

Classic Jazz på Långgatorna.

Classic Jazz på Långgatorna.

Press

Göteborg Classic Jazz Festival 

Upplev New Orleans-stämning under dagarna två. Glada människor som möts och musik som strömmar ut på gatan från en charmig lokal i två etage där man trängs, lyssnar och trivs under avslappnade former. Eller gå runt 50 meter söderut och landa vid den gamla brandstationen där det också pågår musik för fulla muggar. Du kan också stanna till i the Royal Garden framför brandstationen och ta en öl i eftermiddagssolen och lyssna till tonerna från ett av de många jazzband, som huserar i området. Längtar du efter att slå dig ner i en gammal lokal i ett rött tegelhus från anno dazumal traskar du vidare österut och kan avnjuta ett flertal konserter tillsammans med andra jazzentusiaster.

Plats: Långgatorna, fredag och lördag 1 och 2 september, kl. 12.00–20.00.

Bluesjammet

Nu drar Bluesjammet igång på S/S Marieholm, fartyget med den äkta maritima matsalen och med den inglasade baren på akterdäck. Välkommen upp på den öppna scenen och sjung och spela. På scenen finns trummor, keyboard och förstärkare men ta gärna med din egen gitarr eller bas. Mat och dryck erbjuds av S/S Marieholms personal. Fri entré!

Plats: S/S Marieholm, Packhuskajen 8, lördag 9 september, kl. 16.00.