Den nya läktaren på Grimsta IP skulle stå klar till våren 2015 och kosta 47 miljoner kronor, men blev klar först i april 2017 och skattebetalarnas nota landade på 87 miljoner, som Mitt i tidigare berättat, efter en direktupphandling.

Men kostnaderna har inte tagit slut där.

Sättningar och sprickor

Det har bland annat visat sig att ett tak släpper ifrån sig rost, att omklädningsrum saknat kranar för att fylla på vattenflaskorna och att dörrar saknat handtag, skriver Aftonbladet.

Det har också blivit sättningar och sprickor. Nedersta våningen på läktaren måste grävas ur och bottenplattan fixas till.

Nu måste hyresgästerna, Akropolis och BP:s herrlag i superettan och divison 1, flytta till ett par moduler nästa år som troligen placeras vid idrottsplatsen.

– Vi kom hit i år och märkte massa skavanker. Bottenplattan har sjunkit så att det är sprickor i golvet, säger Akropolis sportchef Georgios Gogas till Aftonbladet.

Drivs som försäkringsärende

Reparationerna väntas vara färdiga i april 2022.

Entreprenören bakom bygget har gått i konkurs och notan kan hamna hos skattebetalarna.

– Vi håller på och kikar på vad vi behöver göra för att lösa de problem som finns långsiktigt. Viktigt att poängtera är dock att vi driver detta fullt ut som ett försäkringsärende mot entreprenörens försäkringsbolag, säger Linda Laine, kommunikationschef på stadens fastighetskontor, till Aftonbladet.