– Vi kommer att byta ut golvet i Edbohallen till sommaren och förvaltningen ska titta på om man kan göra något mer för att anpassa den. Men jag förstår ju också att chanserna är små att de ska få dispens för högsta serien, säger Eeva Laine (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Hon är noga med att visa klubben sin uppskattning.

– Huddinge baskets verksamhet är väldigt viktig för kommunen och de gör mycket bra förbyggande och inkluderande arbete för barn och ungdomar i områden som är föreningssvaga. Jag kan förstå deras frustation, men jag kan inte lova någon ny hall nu, säger Eeva Laine.

Varför finns inte Huddinge basket med i planeringen av den nya Huddingehallen?

– När man startade projektet utgick vi från de föreningar som i dag bor i hallen. Men när den är på plats kan vi titta på var vi kan frigöra ytor i andra hallar för basketen. Fleminghallen kan vara ett exempel. Men det hjälper ju inte dem nu.

Idrottshallar ska kartläggas

Kommunen ska under året kartlägga förutsättningarna för idrottsföreningarna och ta fram ett strukturprogram för idrottshallar med avseende på både bredd- och elitidrott.

Huddinge basket har spelat i näst högsta serien i nio år, varför har det inte hänt något tidigare?

– Huddinge har en planerings- och underhållsskuld. Jag försöker göra mitt bästa för att åtgärda det. Men vi kan inte trolla fram en ny hall.

Bo Källström (L) var ordförande i kultur- och fritidsnämnden när nya Huddingehallen började planeras.

– Jag ville ha in basketen i Huddingehallen. Men det var många idrotter som skulle tillfredsställas och när förvaltningens förslag kom tillbaka var det utan trägolv. Det blev en trade off. I ärlighetens namn tänkte vi inte vidare på det, det viktiga var att hinna få fram något i tid. Men man behöver väl inte vara sämre än att man kan ändra sig och tänka om, säger han.

Men Eeva Laine öppnar inte den dörren.

– Det är inte ett alternativ eftersom det gått så pass långt i processen och är kostsamt att ändra på det nu. Vi får titta på andra lösningar.