Nya kontakter, vegetarisk korv och en chans att lära sig mer om andra människor. Ett tjugotal matlagningssugna från olika delar av Stockholmsområdet träffades i en hemkunskapssal i Norsborg härom veckan för att nätverka bland skärbrädor, gurkor och kastruller.
Mina Johnsson (i mitten), praktikant på Kompis Sverige, wokar broccoli tillsammans med Walaa Jbarah, Tumba och Funmilola Adelekan, Haninge: ”Först blev de brända för vi hittade ingen tillräckligt stor stekpanna. Men nu går det bättre”.
Petter Beckman
Googlade språkkafé – hamnade i köket
- Vi var två kompisar som under en fjälltur började prata om integrationen och vad vi själva egentligen bidrog med. Jag satte mig och googlade på språkkaféer, det var så jag hamnade här, berättar David Söderström från Vasastan som är med och lagar mat för andra gången.
Petter Beckman
Inredningsdesignern gllar praktiska saker
– Jag gillar att man inte bara pratar utan att man också gör något praktiskt tillsammans, säger Mounira (i mitten), som nyligen har flyttat till Sätra från Eritrea där hon pluggade till inredningsdesigner.
Petter Beckman
Trio piffar till en stroganof
Tillräckligt med tomatpuré? Att få till rätt smak på en vegetarisk korv stroganoff kräver lite arbete. Elisabet från Älvsjö, Hezel från Sundbyberg och Eleni från Fittja blir nöjda till slut.
Petter Beckman