LADDADE. Lennart Sandahl och Stefan Elfver, sportchefer för Karlbergs BK respektive FC Stockholm ser framemot veckans derby. Foto: Privat

Laddat inför stekhett Kungsholmsderby

Jakten på platsen till herrarnas division ett står mellan två Kungsholmsklubbar. I veckan möts Karlbergs BK och FC Stockholm. Vi tog pulsen på sportcheferna inför det stekheta derbyt.

  • Publicerad 06:00, 2 nov 2021

Hur avgörande är derbyt enligt dig?

– Det har känts länge att vi är de två bästa lagen. Vi torskade det förra mötet och känner att vi gav bort den matchen. Den har potential att bli nära på avgörande, säger Lennart Sandahl, KB.

– Jätteavgörande. Det är fortfarande matcher kvar efter men ingen vill förlora och det sätter ribban för resten av de matcherna, säger Stefan Elfver, FC Stockholm.

Säg tre saker varför just ni vinner?

– Vi har hemmafördel, har en anfallsduo framförallt som är stekheta och jobbiga att möta så vi är aldrig borträknade. Sedan tycker jag att de har mer press på sig då de basunerat ut att de ska upp till varje pris, säger Sandahl

– Vi är bättre, både spelare för spelare och som lag. Vi slog dem sist och vi är inte i närheten av samma lag nu. Vi har en spets som är sjuk men är också jämna med en enormt bra grund, säger Elfver.

Vad skulle en plats i division ett betyda för er?

– Det skulle vara ett jättehäftigt kvitto hårt arbete under många år. Vi har inte lagt enorma ekonomiska resurser utan varit duktiga på talangutveckling och spelidé. Det skulle vara häftigt att testa vingarna i ettan och se vad man kan göra med små resurser, säger Sandahl.

– Det skulle betyda mycket. Det är ju det vi jobbar mot hela tiden, att avancera. Det skulle vara ett jättekul kvitto om vi gjorde det redan i år, säger Elfver.

Matchfakta och sportcheferna tippar

Vad: Karlbergs BK och FC Stockholm i herrarnas division 2-serie i fotboll

Var: Stadshagens IP

När: Onsdag 3 november, klockan 19.30

Hur: Inträde 50 kronor. Grillning, dryck samt musik finns på plats

Tabelläget: KB toppar serien inför helgen då båda lagen också spelar, tre poäng före FC som har en match mindre spelad. Efter derbyt återstår tre matcher för KB och fyra för FC. Bara seriesegraren går upp till division 1.

Sportcheferna tippar:

– Karlbergseger med 3-1, säger Sandahl.

– Den här gången vinner vi med 3-0. Det kommer vara en jämn match men vi är tyngre, säger Elfver.

Visa merVisa mindre