– Det är självklart fruktansvärt. Det är en våldsvåg som skakar hela Stockholm. Jag är bara glad att ingen har skadats. Vi aktiverar krisstöd på olika sätt. Vi arbetar för att Farstabor ska känna sig trygga och kunna prata med någon om de har behov, säger Gunilla Ekstrand, stadsdelsdirektör i Farsta.

I går öppnade stadsdelen tillfälligt en lokal tillsammans med Familjebostäder, i närheten av platsen där det sköts mot en lägenhet i centrala Farsta. I dag, fredag, görs samma sak i kyrkan på Brunskogsbacken i Farsta strand.

Där kommer personal från kyrkan och stadsdelsförvaltningen finnas på plats klockan 9-18 för den som vill ha stöd eller bara har behov av att prata.

Inne på Farstastrandskyrkan fanns fika uppdukat på fredagsförmiddagen, för de som ville komma och prata med kyrkans eller stadsdelens personal.

Inne på Farstastrandskyrkan fanns fika uppdukat på fredagsförmiddagen, för de som ville komma och prata med kyrkans eller stadsdelens personal.

Mimmi Epstein

"Försöker vässa våra insatser"

Det går också att nå stadsdelens krisstödjare på telefon (se detaljer i faktaruta).

Även parkleken och fritidsgården Forsängen i Farsta strand kommer att ha extraöppet under fredagskvällen.

Får ni några extra resurser för att göra insatser när så mycket har hänt?

– Nej, det sker inom befintliga resurser. Men vi försöker hela tiden vässa våra insatser för att de ska nå fram och ge effekt.

Det var vid 01.45 natten till fredagen som skott avlossades genom ett fönster i en lägenhet i Farsta strand. Enligt polisen befann sig personer i lägenheten men ingen kom till skada. Händelsen utreds som försök till mord.