Våldtäkten skedde i början av året. Målsäganden gick enligt domen in på en toalett där den 26-åriga kvinnan befann sig.

Enligt domen drog kvinnan ner målsägandes byxor och började plötsligt utföra oralsex. I förhör har han uppgett att han knuffade bort henne, att han blev äcklad och att det gjorde ont. Kvinnan tryckte sedan in honom i ett hörn, tog tag i hans händer och förde till sin kropp.

För att inte bli falskt anklagad tog pojken upp telefonen och filmade delar av händelseförloppet. Till slut lyckades han putta bort kvinnan och ta sig ut. Dokumentation har visat att han fick rodnader och en sårskada i samband med våldtäkten.

– Utan att gå in på detaljer kan jag säga att det var en fullkomligt överraskande och dramatisk händelse, säger pojkens målsägandebiträde.

Målsägandes identitet är belagd med sekretess, men enligt åklagaren rör det sig om en minderårig person i övre tonåren.

Tidigare dömd

Kvinnan nekar till brott, och har uppgett att det var hon som blev utsatt för ett övergrepp.

Tingsrättens dom föll nyss. Utifrån vittnesmål och inspelat material fann rätten att brottet gått till som pojken beskrivit. Kvinnan bedömdes även skyldig till ringa narkotikabrott.

Hon dömdes till fängelse i tre år och att betala skadestånd till pojken på 215 000 kronor.

Kvinnan har tidigare dömts till fängelse för en lång rad brott, som grov stöld och skadegörelse. Vid tillfället för våldtäkten var hon villkorligt frigiven.

– Min klient är förtvivlad över domen. Hon är dömd mot sitt nekande och vi har överklagat, skriver kvinnans advokat i ett mejl.