En person har varit skäligen misstänkt för mord sedan händelsen inträffade. Men på torsdagen lades alltså mordutredningen ned.

– Grunden för mitt beslut är att jag inte längre har anledning att anta att brott begicks, och jag ska vara tydlig med att säga att jag menar där och då. Min utredning omfattar inte om huruvida andra brott begåtts tidigare, säger förundersökningsledaren Stefan Creutz.

Det var alltså ingen som tvingade eller lurade i kvinnan drickan?

– Jag finner inte skäl att anta att brott begåtts.

Vad är din bild av vad som skedde?

– Jag kommer inte gå in på vad som skedde eftersom förundersökningssekretessen består.

Stefan Creutz bekräftar att ingen annan mordmisstänkt finns i fallet.

Den fram tills nu misstänkte personens advokat Marianne Kellerman anser att nedläggningsbeslutet var väntat.

– Det som hänt är jättetragiskt, men det går inte att klandra min klient för det. Det är nog fel person man gått efter, säger hon till Mitt i.

Skedde i augusti

Det var sista helgen i augusti 2020 som kvinnan enligt åklagaren fick i sig en amfetaminlösning från en flaska på en privat fest i Brandbergen. Kvinnan ska snabbt ha förlorat medvetandet och avlidit på sjukhus, vilket Expressen var först med att berätta.

Parallellt pågår en internutredning av särskilda åklagarkammaren om huruvida polispersonal gjort sig skyldiga till brott, bekräftar åklagaren för Mitt i. Flaskan som kvinnan drack ur ska enligt Expressens uppgifter ha varit i polisens besittning innan den hamnade på den privata festen i Brandbergen.

https://www.mitti.se/nyheter/kvinna-dod-efter-att-ha-fatt-i-sig-amfetaminbas-pa-fest/lmtia!8975143/