Efter åtta år på Spånga torgväg har Åsas fisk stängt igen. Fiskaffären ersätts av nya kvarterskrogen Kelp som öppnar i början av augusti.

På lokalerna har det satts upp information om att det blir bar, mat och deli. 1 augusti är angivet som öppningsdatum men enligt Erik Arroy Elvén, som är en av krogens två ägare, har man inte klart med något exakt öppningsdatum.

– Vi kommer kommunicera lite bredare i juli om vår öppning, men helt kort så kommer Kelp vara en kvarterskrog, säger Erik Arroy Elvén när Mitt i når honom på telefon.

– Vi kommer ha ett mindre delikatessutbud, vinbar, små mellanrätter, ostron, räkor och gårdsostar.

Öppnar första krogen

Han och hans familj har saknat en trevlig kvarterskrog i Spånga sedan de flyttade till området, menar han.

– Någonstans dit man kan gå och ta ett glas vin, ett glas öl och äta lite god mat. Plötsligt öppnades möjligheten att skapa ett ställe själva. Vi tycker det känns viktigt att själva bidra till en trevlig centrumkänsla i Spånga.

Sagt och gjort – i sommar öppnar Erik sin första krog.

– Menyn kommer uteslutande vara vego-, fisk- och skaldjursbaserad, utöver en korv från Dennis kött och chark intill oss på gatan.

Länge varit fiskbutik

Spånga torgväg har länge varit lite av en delikatessgata i västerort. I 15 år har det varit fiskbutik i Kelps nya lokaler. Åsas fisk tog för över lokalerna från Mariannes fisk för snart åtta år sedan. Även Dennis kött och chark har legat på gatan i cirka 15 år.

Många kunder beklagar i en tråd på Facebook beskedet från Åsas fisk att man stänger. Ägaren har inte tid ställa upp på någon intervju med Mitt i, men uppger i ett mejl att man sålt verksamheten på grund av hälsoskäl.