21-årsgräns. Det är det för pianokurserna, och de flesta andra kurser, på Sollentuna kulturskola. Foto: Mostphotos

Kulturskolan har anmälts för åldersdiskriminering

Diskrimineringsombudsmannen (DO) har startat en utredning av Kulturskolan i Sollentuna efter en anmälan från en kvinna född 1984 som fick höra att hon var för gammal för att gå en pianokurs. Beskedet kom halvvägs in i terminen och när hela terminsavgiften hade betalats.

  • Publicerad 06:36, 1 jul 2022

Hon valde själv att sluta.

– Våra kurser är, med några få undantag, för barn från 3–4 år upp till det året man fyller 21 år. Den här gången var det fel i vårt anmälningssystem. Det var ett misstag av oss att kursen gick att boka för någon som var äldre än 21, säger Marcus Möller, kulturskolechef.

Han berättar att läraren som höll pianokursen var vikarie och var inte den som hade skapat kursen.

– Det gjorde att det hann gå ett tag, men när det uppdagades informerade vi henne om att hon inte kunde fortsätta nästa termin. Däremot fick hon gå klart den påbörjade terminen, men hon valde själv att sluta, och vi gjorde återbetalning på terminsavgiften, säger Marcus Möller.

DO vill ha in yttrande

Därmed var saken utagerad från kulturskolans sida, men kvinnan valde att gå vidare och anmäla till DO då hon ansåg sig ha diskriminerats på grund av sin ålder.

DO har startat en utredning, en tillsyn, och har begärt in yttrande från Sollentuna kulturskola. Senast den 21 juli ska kulturskolan ha skickat sitt svar till DO.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Hon tar fajten mot kommunen – igen

Nyheter Nekades korttidsboende. Har överklagat 91-åriga Karin Kimby har tidigare tagit fajten mot kommunens beslut om äldreomsorg – och vunnit. I juni fick hon ytterligare ett avslag och nu har hon tagit upp kampen igen.tisdag 9/8 7:00

Clownigt besök till Tureberg

Nyheter Föreställningen hålls på låtsasspråk. Den 15 augusti kommer clowntrion Trio Smack till Sollentuna för att bjuda på clownshow.fredag 5/8 15:49

Oväntade vinnarna av Gothia cup

Nyheter Vinnare. "Glädje och lättnad flödade i kroppen" När Sollentunalaget Maj FC startade 2019 var målet klart: vinna Gothia cup. Två år, en pandemi och många cuper senare är laget tillbaka i Sollentuna, med bucklan på hyllan.fredag 5/8 15:48