Bergsjön

Den 17 augusti 2022 slogs portarna upp till Göteborgs nya kulturhus på Rymdtorget i Bergsjön. Under första året har det varit över 116 000 besök och över 12 000 personer har deltagit i något av alla arrangemang på kulturhuset. I genomsnitt har Kulturhuset Bergsjön haft drygt ett arrangemang om dagen, sju dagar i veckan under året som det varit öppet.

– Jag tror och hoppas att kulturhuset Bergsjön bidrar till att tillgängliggöra kultur i alla former för de som bor och verkar i kulturhusets närområde, och till att bredda utbudet i hela staden. Tillsammans med andra lokala aktörer vill vi bidra till att Bergsjön är något människor är stolta över och längtar till, säger Emma Makkonen, enhetschef för Kulturhuset Bergsjön och fortsätter:

– Lokala konstnärer har haft sina första utställningar här och ungdomar har hängt på låset för att utforska musikstudion. Framåt vill vi fortsätta vara platsen där många tar sina första steg in i kulturvärlden

Firade med kalas

Det första året beskriver hon som både magiskt och krävande.

– Kulturhuset har varit oerhört efterlängtat och vi har mötts av höga förväntningar och mycket kärlek. Jag är stolt över bredden på programmet

I söndags firades ettårsdagen med bland annat konstutställning, cirkus, konserter och författarbesök. Musikstudion hölls öppen och det gavs tillfälle att prova på att slöjda, måla graffitti och mycket mer.