Det var den 14 februari som en man i medelåldern hittades död vid Gålö i Haninge av några privatpersoner. En stor polisinsats kopplades in där även sjöpolisen var inblandad tillsammans med polisens tekniker för att söka efter bevis och göra en teknisk undersökning och polisen startade en förundersökning om mord. Mannen var sedan tidigare anmäld försvunnen av sina anhöriga och hade senast setts i Märsta.

En man i 50-årsåldern från Märsta greps snart. Han åtalas nu för för mord och grovt gravfridsbrott.

Inrullad i matta

Av åtalet framgår det att en teknisk undersökning som genomfördes vid industriområdet på Brobyvägen i Märsta att polisens tekniker misstänker att mannen ska ha bragts om livet där och att kroppen sedan fraktats till Gålö där den dumpades. Enligt åtalet framgår även att mannen hade rullats in i en matta och sänkts i vattnet med en 32 kilo tung betongplint.

Bland bevisningen mot mannen i åtalet återfanns bland annat dna från både mordoffret och den åtalade i lokalen på Brobyvägen. Mordoffret ska även ha haft den åtalades dna på kroppen. Det framgår också att männen kände varandra sedan tidigare.

– Min klient förnekar brott och jag är förhindrad att säga mer än så till er, säger Marcus Lodin som är 50-åringens advokat.

Mitt i har även sökt åklagaren via telefon utan framgång.