Boxning på schemat. Dalens fritidsgård är en av gårdarna i stadsdelen som ordnar sportlovsaktiviteter. Foto: Linda Gren

Kroki och boxning - här är sportlovstipsen i söderort

Klättra på Dalens fritidsgård, gå på skattjakt i Rågsved eller lär dig teckna danskroki digitalt. Ett annorlunda sportlov står inför dörren. Mitt i tipsar om aktiviteter i söderort.

  • Publicerad 17:15, 24 feb 2021

Sportlovet är här! Men även om snön smält, pulkorna ställts undan och restriktionerna sätter käppar i hjulet för ett vanligt lov finns det aktiviteter att roa sig med. Här är något av det som staden, biblioteket och kulturskolan ordnar.

Dalen: Träna boxning, klättra och var med i femkamp. Se instagram för föranmälan och mer information.

Bandhagen: Ta med varm choklad, besök djuren i Bandängens parklek och låt barnen leka i klätterställningen.

Rågsved: Fritidsgården ordnar tipspromenad med fika i naturen för max åtta personer. Det ordnas också skattjakt, grillning och gruppträning med personlig tränare. Föranmälan krävs.

Östberga: Fritidsgården ordnar femkamp, FIFA-turnering och bingo under lovet.

Kulturskolan: I Bagarmossen och Skarpnäck ordnar sportlovskurser i till exempel barndans, akrobatik och film. Anmälan krävs. Kungsträdgården har också ett stort livesänt program på Facebook. Till exempel erbjuds danskroki, kurs i podcast, barnteater och gruppträning.

Biblioteket: Flera kurser ordnas. Till exempel digitala kurser i att programmera spel i Scratch och skapa spel i Roblox. För lite äldre ungdomar finns möjlighet att digitalt ta del av Unga Klaras succéföreställning "De kommer att drunkna i sina mödrars tårar".

Närliggande områden: I Gubbängshallen ordnar Hammarby basket spontanspel under sportlovet. I parkleken Starrmyran i Hökarängen arrangeras nyckelringsverkstad.

Mer information finns på stadens och Kulturskolans hemsidor.