Parkgatan

Det anrika Dicksonska palatset, ett stenkast från såväl Trädgårdsföreningen som Avenyn, ska återfå sin glans. Det pågår en omfattande renovering av byggnaden som beräknas vara klar nästa år.

Nu är det klart att det blir Stureplansgruppen som ska driva restaurang-, fest- och eventverksamhet när det nyrenoverade palatset slår upp portarna i slutet av sommaren 2024.

– Dicksonska Palatset har många likheter med Berns Salonger och Gamla Riksarkivet som vi driver i Stockholm. Vi är väldigt tacksamma för möjligheten att utveckla verksamhet i en av Sveriges vackraste fastigheter, säger Vimal Kovac, vd på Stureplansgruppen. 

Higab som är äger fastigheten från 1862 är nöjda med hyresgästerna. 

– Vi har haft dialog med flera intressenter men det är många pusselbitar som ska stämma – att bedriva verksamhet på en sådan här plats kräver både erfarenhet, tyngd och framför allt ett genuint intresse för huset och miljön. Vi ville ha in en aktör med kreativa idéer som tillför något nytt samtidigt som all verksamhet måste bedrivas med respekt för husets karaktär och förutsättningar. Det är viktigt att det känns rätt för båda parter, säger Anette Persson, affärsutvecklare på Higab.