När Julie von Krusenstierna var i Beckomberga simhall den 15 januari upptäckte hon att ingen av de två liftarna till bassängen verkade fungera. Liftarna är till för personer med funktionsnedsättning, och styrs med en fjärkontroll.

Julie von Krusenstierna berättar att hon såg hur personal klättrade upp på bassängkanten för att nå en av liftarna som hänger i taket för att med något slags föremål för hand mata upp liften ur vattnet medan en person befann sig i liften.

– Det var så hankigt, om man säger så, säger Julie, och förtydligar att hon med "hankigt" menar ett vådligt sätt att lösa problemet på.

En av de båda liftarna har enligt Julie varit ur funktion minst fyra månader, kanske ännu längre tid.

– Jag har inte tänkt så jättemycket på det förrän det här med den andra inträffade, då den enda fungerande liften pajade.

"Ingen som kvirrar"

Julie säger att hon länge har reagerat på skötseln av simhallen.

– Beckomberga simhall är badhuset Gud glömde. Alla andra badhus är upprustade, som Vällingby och Åkeshov. Man får känslan av att man kan göra så här för att det är ingen som kvirrar.

Julie ger flera exempel, bland annat att varmvattnet i duscharna inte fungerat som det ska.

– Historiskt sett är det inget nytt att skötseln av simhallen är dålig, men det här med liftarna var droppen, det var ändå en säkerhetsgrej, säger hon.

"Bytte batterier"

Men enligt idrottsförvaltningens kommunikationsansvarige Jenny Tirén Berg var ingen av liftarna i Beckomberga simhall trasig den här aktuella söndagen. Hon skriver i ett mejl att den aktuella liften fungerar även utan fjärrkontroll och att batterierna i fjärrkontrollen byttes under måndagen.

Avdelningschef Niklas Pettersson på idrottsförvaltningen, skriver i ett mejl till Mitt i:

"Liftarna används primärt med hjälp av brukarens medföljare men det finns också gäster som manövrerar dessa på egen hand då man är bekväm med det."

Niklas Pettersson skriver vidare:

"Simhallen är bemannad med personal under alla våra öppettider. Om batteriet mot förmodan skulle ta slut eller andra frågor uppstår kring liftarna så finns det alltid möjlighet att kontakta personal för att få hjälp med liften."

Jenny Tirén Berg skriver att liftarna varit i funktion sedan i somras, då en av liftarna var trasig.

"Våra medarbetare har heller inte blivit tillfrågade om att hjälpa till på grund av att liften ska ha varit trasig, har lyft någon ur bassängen, eller hanterat liften på det sätt som beskrivs", skriver Jenny Tirén Berg.

Enligt fastighetskontorets pressansvarige är temperaturen på vattnet i duscharna felanmäld.

Julie von Krusenstierna, som varit här i 20 års tid, säger att hon önskar en bättre ordning i Beckomberga simhall.