BYGGS OM. Staden vill bygga om Kristinebergs BP från en 7-spelsplan till en 11-spelsplan. Foto: Sacharias Källdén

Kristinebergs BP byggs om till 11-spelsplan

Staden vill bygga om Kristinebergs BP till en 11-spelsplan för att ersätta den som försvinner vid Stadshagens IP. Nu ska de leta plats för att ersätta 7-spelsplanen.

  • Publicerad 18:30, 17 okt 2021

Efter att ha fimpat planerna på en ersättningsplan i Fredhällsparken, för den 11-spelsplan som försvinner när Stadshagens IP delvis bebyggs, pekade den grönblå majoriteten i den förra budgeten ut ”i direkt anslutning till Kristinebergs BP” som den bästa platsen. Nu sätter de när foten och anger att det är på planen som de vill bygga. Alltså att göra dagens 7-spelsplan till en 11-spelsplan.

– Det är den bästa framkomliga vägen för att få till planen så snabbt som möjligt. Den exakta placeringen får vi återkomma till när de ärendena är på bordet, säger idrottsborgarrådet Karin Ernlund (C)

Här kan ny konstgräsplan byggas på Kungsholmen

Men enligt henne ska 7-spelsplanen ersättas, men det är enklare då det både är mindre yta och inte samma krav som vi en 11-spelsplan.

– Det här blir den bästa lösningen för fotbollen och stadsplaneringen där vi skapar ett idrottscenter kring Kristinebergs IP och sparar så mycket park som möjligt, säger Ernlund som uppger att de letar plats på Kungsholmen ”i detta nu”.

Karlbergs BK:s ordförande Mattias Johansson tycker att det är en ”fullgod lösning” som nu presenteras och hoppas att det också kan göra att fotbollen och tennishallens behov slipper ställas mot varandra.

– Men en ny 7spelsplan måste komma först. Den används enormt mycket. Sedan 11-spelsplan på Kristinebergs BP och även konstgräs på Kristinebergs IP, innan det görs något på Stadshagen. Det måste bli i den ordningen, säger han.