Klockan 01.32 på torsdagen fick polisen in flera samtal om en kraftig smäll i ett industriområde mellan Tullinge och Tumba.

Efter att ha letat en stund hittade polisen till platsen och kunde konstatera att det rör sig om en kraftig detonation. Platsen spärrades av och nationella bombskyddet kallades in.

– Med tanke på att industriområdet ligger mellan Tullinge och Tumba har smällen hörts i en radie runt området. Det tog en stund innan vi hittade rätt, säger polisens presstalesperson Towe Hägg.

Stort hål

En del av fasaden på baksidan av en plåtbyggnad är bortsprängd. Skadorna tyder enligt räddningstjänsten på att en sprängladdning placerats utanför lokalen. Ingen person har skadats fysiskt.

– Det är som ett hål i väggen. Hålet är 2 meter brett och 3-4 meter högt, ungefär som en garageport, säger Daniel Kaissidis, vakthavande befäl vid Södertörns brandförsvarsförbund.

Polisen har genomfört förhör och undersöker ifall övervakningskameror kan ha fångat händelseförloppet på film.

– Vi vet att det fanns personer i industriområdet när det skedde, säger Towe Hägg.

Ska undersöka koppling

I nuläget är det för tidigt att avgöra om händelsen har kopplingar till den senaste tidens våldsvåg i Stockholm, men det är något som kommer utredas.

– Det kommer vi göra, säger Towe Hägg.

Ingen är i nuläget frihetsberövad. En förundersökning gällande allmänfarlig ödeläggelse är inledd.

Lång lastbilskö

Vid 09-tiden meddelade polisen att avspärrningarna har hävts. Men flera lastbilar väntade fortfarande på att få hämta eller lämna varor på platsen.

– Det är säkert 10-20 lastbilar i kö, säger Mitt i:s fotograf Pekka Pääkö som befinner sig på plats.