Det var klockan 19.15 i onsdags kväll som polisen fick larm om bråk i Bagarmossen.

På plats hittade polisen en svårt skadad man i ett trapphus.

– Han hade stickskador. Vi hittade honom inomhus i anslutning till en tvättstuga, sa polisens presstalesperson Per Fahlström på torsdagen.

Misstänks för skydd

Mannen som är i 20-årsåldern fördes svårt skadad med ambulanshelikopter till sjukhus men avled senare på kvällen. I dagsläget rubriceras händelsen som mord.

Polisen grep senare en man som häktades i lördags för skyddande av brottsling, det vill säga för att ha skyddat den person polisen misstänker är gärningsmannen.

– Jag kan inte gå in på hur han skulle ha skyddat, säger åklagaren Lisa Dos Santos.

"Finns en koppling"

Polisen och åklagaren vet ännu inte vad motivet till brottet är.

– Vi jobbar brett och befinner oss i ett tidigt skede av utredningen. Det jag kan säga är att det finns en koppling mellan offret och den misstänkte på så sätt att offret är dömd för brott mot den misstänkte för ett par år sedan.

Enligt Lisa Dos Santos handlar det om människorov, mindre grovt brott – det vill säga ett människorov av mindre allvarligt slag.

Polisen tror i nuläget inte att brottet är en del av en uppgörelse mellan olika kriminella nätverk eller del av den våldsvåg som svept över Stockholm sedan juldagen.

– Vi kan inte se de typiska inslagen, till exempel skjutvapen eller del av en tydlig konflikt mellan nätverk. Men det är en del av utredningen att se vad detta bottnar i, säger Lisa Dos Santos.

"För jäkligt"

Polisen drog i samband med larmet i gång en stor insats med bland annat hundar, helikopter, dörrknackning och inventering av eventuella kameror. Polisen hämtade också flera personer till förhör.

I den lokala Facebookgruppen har många reagerat på det senaste av alla våldsbrott som skett i Stockholm:

"För jäkligt med våldet. Hemskt för alla drabbade.", skriver en kvinna.

Bagarmossens kyrka höll dagen efter dådet öppet med möjlighet till samtal och ljuständning.