Hamnområdet intill Liljeholmsbron blir allt oftare en plats för möten och events. Lördag den 6 november är det premiär för en ny design- och konstmarknad, som ska pågå varje lördag fram till julafton.

Bakom satsningen står ett nätverk av konstnärer som verkar i Mälardalen.

– Vi har längtat efter att möta kunderna fysiskt igen och nu får vi göra det. Att det är utomhus är en fördel, säger industridesignern och konstnären Sofie Sjöström, som är en av initiativtagarna.

Start klockan 10

Försäljningen startar redan klockan 10 på lördagsmorgnarna och pågår till klockan 15. Skulptur, keramik, mattor, plädar, måleri, litografi och betonghantverk hör till det som dukas upp på borden. Allt kommer dock inte att finnas samtidigt.

– Utbudet kommer att variera, beroende på vilka som deltar. Betong & Stång kommer till exempel den 13 november, säger Sofie Sjöström.

Tidigare i höstas intog design- och loppmarknaden The Other Side Market Liljeholmshamnen två helger. Flera av dem som deltog där dyker upp med sina alster även på den nya marknaden. Sofie Sjöström är en av dem.

– The Other Side Market var väldigt roligt men nu gör den ett uppehåll ända till i maj. Vi ville inte vänta så länge så vi gick samman och startade det här, säger hon.

"Mötet ger glädje"

Sofie Sjöström saluför bland annat ullplädar, mattor och väskor. Vid sin sida har hon bland andra keramikern Anette Nygårdh, designern Samantha Bonnevier, formgivaren Jan Hesselberg samt konstnärerna Nea Ringdahl och Emma Andersson. Gemensamt för dem är längtan efter kontakt med kunderna.

– Mötet med kunderna ger så mycket glädje. Det är värdefull att höra vad människor tycker om det vi gör, säger Sofie Sjöström.

Vid regn eller kraftig blåst ställs marknaden in.