Natten till fredag den 17 februari vid 02-tiden larmades polisen till Granängsringen efter att boende hört smällar.

– Vi har gjort fynd på platsen som tyder på att det förekommit skottlossning, säger polisens presstalesperson Towe Hägg.

En boende i Granängsringen vaknade av de höga smällarna.

– Jag hörde när de sköt men jag trodde inte på det. Först när jag gick utanför dörren i morse förstod jag att det faktiskt handlade om en skjutning. Två skott har riktats mot en port, säger hen till Mitt i.

Brinnande föremål kastades upp på balkong

Ingen person uppges ha skadats. En man anhölls senare för grovt vapenbrott.

Dagen efter, lördag den 18 februari, klockan 19 på kvällen kastade någon ett brinnande föremål in i en lägenhet i Granängsringen som orsakade brand på balkongen och i en gardin i lägenheten. Personen som kastat föremålet ska sedan setts springa från platsen.

Polisen gjorde beslag på platsen och inledde en förundersökning om försök till mordbrand. Det finns ingen misstänkt som är frihetsberövad för brottet.

Kommit ur en konflikt

Under förra veckan har boende i Granängsringen även drabbats av flera skadegörelsebrott i form av stenkastningar mot deras fönster.

Enligt kommunpolis Magnus Mohlin kan händelserna knytas till en konflikt mellan boende och områdets gängkriminella som på senaste skapat mycket irritation.

– Jag kan inte gå in på eventuella samband angående skjutningen, säger han.

Polisen jobbar nu vidare med utredningen för skottlossningen och undersöker bland annat eventuella kopplingar till tidigare händelser i närområdet.

– Vi tittar inte bara på händelser i kommunen, utan även på grova brott överlag i polisregion Stockholm om det kan finnas några kopplingar, säger Towe Hägg.