Anders Carlsson och Magnus Jakobsson är i full färd med att få till det sista vid Rönninge deli.

Charkdisken ska putsas, servetter ska ut på borden och en och annan charkkorg ska göras, och allt ska vara klart om 25 minuter, för klockan tre öppnar de. Prick.

Steve har lämnat över

Den här dagen har de varit öppna i exakt en vecka.

– De första dagarna var sjukt hektiska! Första dagen var vi helt själva, och det var kämpigt. Men vi lyckades sy ihop det och gästerna verkade supernöjda och de verkade gilla att det kommer nya tankar till det här stället, säger Anders Carlsson.

De två kompanjonerna har tagit över efter Steve Malmström, som drev stället i många år. De vill fortsätta utveckla Rönningebornas ”andra vardagsrum” och hoppas kunna sätta sin egen prägel på restaurangen.

– Kanske någon gryta eller soppor på menyn. Öppet på söndagar med ett brunchkoncept och längre öppettider, säger Magnus Jakobsson.

Lockar stockholmare

Det handlar också om att synas mer.

Redan i veckan satte de upp en skylt som tydligt visar att det finns en restaurang i det gamla gula huset mitt på torget. Allt för att locka fler hungriga Rönningebor innanför dörren – och andra.

– Också försöka locka hit folk från Stockholm. Det tar ju bara 30 minuter med pendeln, säger Anders Carlsson.

För Salembor

Men även om ambitionen finns att locka fler utanför kommungränsen, så kommer de fortsätta se till behovet som finns lokalt.

Det är trots allt dem som de känner bäst, menar de.

– Jag är uppvuxen i Salem och bodde här många år innan jag flyttade in till stan med min fru. När jag fick mitt första barn flyttade vi tillbaka till Salem, Svampstigen, där vi bodde i fem år. Nu bor vi i Skäcklinge, säger Magnus Jakobsson.

– Jag är inte härifrån ursprungligen, men min fru har bott i Rönninge i många år. Men sedan fyra år tillbaka är även jag Salembo, säger Anders Carlsson.