Planerna för att kultur- och aktivitetscenter i Valsta går framåt. Efter några förändringar får nu allmänheten en ny chans att tycka till.

– Efter de synpunkter som kommit in under samrådet har byggnadens storlek blivit mindre, så att det ligger längre från bostadshusen i närheten och så att det blir mer torgyta. En sol- och skuggstudie har genomförts för att se vilken påverkan byggnaden skulle ha på närliggande bostadshus och torget, säger Annakarin Åkerblom, projektledare på Sigtuna kommun.

Kommunen har även studerat utsiktsvyer från bostadshusen och har konstaterat att taket på byggnaden behöver bli trevlig att se på även uppifrån.

Men någon ny plats för byggnaden verkar det inte bli tal om. Innan jul lämnade hyresgästföreningen i Sigtuna och Valsta Steninge stadsdelsförening in en protestlista innehållande 1 527 underskrifter mot platsen av bygget.

Detaljplanen ställs ut för granskning under perioden 15 februari - 8 mars 2024.

Efter granskningen är det tänkt att kommunen ska gå igenom alla inkomna synpunkter och möjligtvis gör ändringar i detaljplaneförslaget igen.