För två veckor sedan gick Karlbergs BK:s damer upp till division 1. I helgen var det dags för herrarna i klubben att spela om samma sak.

Efter en mycket stark säsong i division två norra Svealand var förutsättningarna inför årets sista match enkla. Skulle Karlbergs BK:s herrlag vinna mot Österåker United skulle KB gå upp till division 1.

Inte landat

Och inför runt 800 åskådare på Stadshagens IP vann Karlberg med 3-1.

– Det känns som att det gick så jävla fort. Man har jobbat så länge för det här, så det behövs tid att landa efter den här segern, säger tränaren Baran Coskun.

KB:s herrar går upp. Lagkapten Mikael Jahn och sportchef Lennart Sandahl.

KB:s herrar går upp. Lagkapten Mikael Jahn och sportchef Lennart Sandahl.

Anders Jansson

Segern firades både på Fridhemsplan ochStureplan. Baran Coskun är ganska trött på måndagsförmiddagen när Mitt i får tag i honom.

– Nu ska jag bara njuta fram till nästa tävlingssäsong som börjar i januari.

KB har varit nära att gå upp under flera säsonger, men har fallit på mållinjen. I år gick dock laget obesegrade de sista 17 matcherna och klarade målet.

– I mars skrev vi upp delmål och kom överens om att vi ville vinna serien. När vi utvärderade säsongen förra veckan hade vi uppnått alla delmålen och det ledde nog till seriesegern.

Högsta nivån sedan 60-tal

Det blir nu första gången sedan 60-talet som KB:s herrar spelar på den här nivån. Baran Coskun menar att det är viktigt att behålla sin spelidé även i den högre serien.

– Vi har vår identitet där vi vill spela bakifrån med mycket bollinnehav. Men i slutändan handlar det om att vinna fotbollsmatcher och vi kommer att göra vad som krävs för det.

Att få spela Kungsholmsderbyn mot FC Stockholm i ettan nästa år blir en extra krydda. De båda lagen delar träningsplan på Stadshagen och FC planerar att spela matcher på Kristinebergs IP när det är färdigrenoverat där.

– Det blir kul så klart. Stockholmsfotbollen präglas så mycket av AIK, Bajen och Djurgården, men lockar vi med derbykänsla i division 1 norra kan vi nog få mer publik också.