Det var den 3 juli som en 44-årig kvinna gick fram och knuffade en man med kryckor så att han föll över kanten på perrongen i Hökarängen och ner på tågspåret. Mannen slog i pannan så att han började blöda och fick flera frakturer i ena handen.

Men det hade kunnat sluta värre än så. Ett ankommande tåg stannade bara några meter från mannen, efter att personer på perrongen gestikulerat åt föraren.

På onsdagen meddelade Södertörns tingsrätt sin dom. Enligt domen fanns en ”konkret fara för att X till följd av knuffen kunde ha avlidit genom att bli påkörd av det ankommande tunnelbanetåget”.

Medveten handling

Fast 44-årigen hade över 2 promille alkohol i blodet vid tillfället, och dessutom bedöms lida av en allvarlig psykisk störning, ansåg tingsrätten att handlingen från hennes sida var medveten. Hon dömdes därför för försök till mord.

Däremot ansåg rätten inte att fängelse kunde bli aktuellt, just med tanke på den psykiska störningen. Påföljden blev i stället rättspsykiatrisk vård, med särskild utskrivningsprövning på grund av återfallsrisk.

44-årtingen dömdes också att betala över 200 000 kronor i skadestånd till mannen.

Kvinnan har själv nekat till brott och sagt att hon inte ens befann sig på platsen – trots att hon greps där och dessutom syns på övervakningsfilm.

https://www.mitti.se/nyheter/kvinna-knuffade-ned-man-framfor-taget-nu-atalas-hon/repvgy!4PT0laswiRnIRFiwxB96Ng/