Med 4–0-seger borta mot FC Krukan i sista omgången av division fyra, Stockholm södra, stod det klart att FC Brandbergen spelar i division tre nästa säsong.

– Det är riktigt kul. Det var inte längesen vi startade FC Brandbergen, och att få uppleva det här är inte bara stort för oss utan för hela Brandbergen. Nu ska vi njuta av det här året ut, säger Jamil Jedidi, klubbchef i FC Brandbergen.

Han berättar att de hade stort stöd på läktaren på Zinkensdamms IP, och att det blev ett rejält firande efter matchen.

– Det var flera hundra supportrar från Brandbergen där, så det kändes inte så tungt att vi inte fick avsluta på hemmaplan. Tvärtom så hade det sin charm att ett förortslag fick avsluta säsongen på det sättet på Söder.

Toppspelare på gång

Målet i division fyra var att redan från början utmana uppe i toppen.

– Vi ville vara med och slåss direkt så jag är egentligen inte så överraskad. Vi har kvalitet på spelarna, och vi har en fotbollskultur i Brandbergen som är väldigt speciell där det fostras många bra spelare, säger han.

I april drar spelet i divison tre i gång, och det finns en del att jobba med fram tills dess. Inte minst höjs nivån på spelet, men det är också ett kliv in i Svenska fotbollsförbundet, och matcher längre bort.

– Det är ett stort hopp, allt runt om blir seriösare, det är högre tempo och bättre spelare. Men vi kommer inte komma dit och gulla med lagen, utan vi ska fortsätta göra vår grej.

Han berättar att klubben nu behöver bygga om lite i organisationen och få in fler partners. De ska också jobba med att få "hem" fler spelare, för målet är att fortsätta ha så många spelare det går med lokal förankring.

– Nu gäller det att få in fler spelare med kvalitet. Det finns många spelare från Brandbergen som har spelat på högre nivå, och vi kanske har en spelare på gång som just nu som spelar på elitnivå och som vill runda av här. Mer än så kan jag inte säga just nu, säger han.