– Vi har haft för få besök, så det har inte varit lönsamt. Att ha öppet hela tiden har inte funkat, inte för oss i alla fall, säger Björn Johansson som tillsammans med sin fru Silvia Johansson tog över den klassiska restaurangen i Edsbergsparken våren 2021.

De satsade på att få till ett slags vardaglig mötesplats för Sollentunaborna, men utöver bokningar för 70-årsmiddagar och liknande har det varit svårt att locka gäster.

– Många i Sollentuna har varit positiva och de flesta vill nog ha krogen kvar, men det har inte kommit tillräckligt många hit, säger Björn Johansson.

Beklagar stängningen

Han beklagar att man tvingas stänga, av flera skäl.

– Det här är ju en av Sollentunas äldsta byggnader och ett fint ställe i ett fint läge, så det är tråkigt. Och för oss är det ett ekonomiskt avbräck. Vi har satsat mycket pengar på renovering och drift.

Det är egentligen bara Christer Lindström som har lyckats riktigt bra med Edsbacka krog i modern tid. Han satsade på fine dining och var först i Sverige med att få två stjärnor i Guide Michelin. Och kanske är det något sådant som krävs, funderar Björn Johansson.

– Då lockar man folk från kanske hela Sverige. Vi satsade på social dining, men det gick inte.

Kommer att sälja

Tills vidare kommer man alltså att erbjuda Edsbacka krog som festvåning och andra evenemang för större sällskap, men inte heller det är en långsiktig lösning tror Björn Johansson.

– Så småningom ska vi sälja. Jag hoppas att det blir en krog igen. Det har det varit sedan 1626, i alla fall till och från, säger han.