Det var i juni som företaget JML Invest köpte den klassiska restaurangen i Edsbergsparken.
Sedan dess har arbetet inför öppningen, som nyligen spikades till den 30 september, pågått för fullt.
Men utöver små aptitretare i form av lagom kryptiska poster på krogens Facebook-sida har ytterst lite om framtidsplanerna läckt ut.
– Vi har velat vara lite försiktiga och hemlighetsfulla. Ryktet har spridits ändå och vi märker av ett jättestort intresse. Nästan varje dag kommer folk förbi och kikar in och är nyfikna, säger Janni Berndt Dahl, chefssommelier och general manager.
Nära 800 unika viner
Taktiken för att bygga upp förväntningarna verkar ha lyckats. När menyn släpptes på nätet och bordsbokningen öppnades i förra veckan blev premiärkvällen fullbokad i ett nafs.
Janni Berndt Dahl har jobbat med stora öppningar tidigare. Den här gången har hon helhetsansvaret för allt.
– Det är häftigt att se saker och ting ta form, från att man sitter i möten och har idéer och målbilder. Jag känner fascination över att skapa något nytt, det är kul!
En tydlig målbild är att modernisera, men att samtidigt slå vakt om ställets rika historia.
– Vi har renoverat, målat och fräschat till, men vi vill behålla värmen som finns här. Lokalerna är otroligt fina, säger Janni Berndt Dahl.
Ambitionerna är höga, både för mat och dryck, berättar hon.
– Vi bygger det till en vindestination och kommer att ha uppemot 800 referenser, alltså unika etiketter.
Lingströms lärling
När Lokaltidningen Mitt i är på besök ett par veckor före öppningen ska menyn precis provsmakas av personalen.
Bakom menyn står Giovanni Marini. Han var i början av sin karriär lärling under Christer Lingström på Edsbacka krog. Nu är han tillbaka, nästan 40 år senare, den här gången som kökschef.
– Otroligt kul att vara tillbaka här! Nu längtar jag bara efter att vi ska öppna. Starten är viktig så självklart är jag nervös. Men det är bra, annars är man inte på topp, säger Giovanni Marini.
Menyn kommer enligt restaurangens hemsida att hylla ”det svenska matarvet med en modern twist, där varje rätt är skapad med lokala och hållbara ingredienser”.
– Maten ska vara rolig och modern, och närproducerad och ekologisk så långt det går. Vi vill återföra den forna glansen hit, säger Giovanni Marini.
Den glansen var som allra störst kring år 2000 då Edsbacka krog, i Christer Lingströms regi, blev första svenska restaurang att få två stjärnor i Michelinguiden.
Efter att Lingström sålde 2008 har krogen haft en rad olika ägare, men det har varit svårt att få till lönsamhet i den 668 kvadratmeter stora fastigheten.
"Enorma krav"
Många Sollentunabor känner en stolthet över Edsbacka krog, men de senaste åren har alltför få valt att omsätta känslan i besök.
– Vi måste vända oss inte bara till de som bor i Sollentuna utan till hela Sverige, hela världen, säger Giovanni Marini.
Själv är han beredd att jobba hårt för att det ska lyckas.
– Ja, jag har enorma krav på min personal och på mig själv. De senaste åren har jag jobbat mest med luncher. Jag har saknat adrenalinet och kickarna man får av à la carte!