I år var det fjärde året i rad som Lions Club Upplands Väsby ordnade sin årliga teckningstävling för kommunens femteklassare. De första tre åren har Runby skola tagit hem första priset.

Den här gången var det hela nio klasser från olika skolor som deltog och alla blev vinnare, det vill säga får bidrag till en klassresa.

Årets tema var det högaktuella "Fred i världen".

– Fred är för oss i Sverige en självklarhet men ute i världen ser det annorlunda ut. I Ukraina förändrades verkligheten för människorna över några timmar, säger Kristina Klempt, ordförande i Lions Club Upplands Väsby.

Uppgiften var att rita en teckning där barnen skulle visa vad fred betyder för dem. Men det var mer en plansch än en teckning som till sist fångade juryn.

De 23 eleverna i Engelska skolan/Stiftelsen språkskolans femteklass kom överens om att många olika faktorer spelar in för att vi ska få fred. Miljön, klimatet, att alla ska få ta del av utbildning och sjukvård.

– Helt enkelt – fred uppnås genom allas lika värde och det är det budskap deras plansch förmedlar, säger Kristina Klempt.

Hon vill rikta ett stort tack till alla elever för engagemang och visioner.

– Ni visar på att det finns hopp!

Lions är en internationell välgörenhetsorganisationen som engagerar människor i frivilligt arbete för att möta humanitära behov, verka för fred i världen och främja internationell förståelse.