Jubileumsparken

I juni öppnade det efterlängtade hamnbadet i Jubileumsparken i Frihamnen. Göteborgarna kunde svalka sig i två saltvattenbassänger och en med sötvatten.

LÄS MER: Då kan du ta ett dopp i nya hamnbadet

Men kort därpå stängde båda poolerna med saltvatten. Orsaken var inläckage av sötvatten i saltvattenbassängerna.

Under hela sommaren har arbete med att åtgärda problem pågått. Nu är det mesta på plats och saltvattenbassängerna kan öppna igen.

I den runda bassängen, som är den djupaste, finns även avsatser på tre olika höjder att hoppa och dyka ifrån.

– Många har efterfrågat att kunna dyka i hamnbadet. Det är möjligt i de båda saltvattenbassängerna men inte sötvattenbassängen, så det känns bra att vi nu kan erbjuda detta, säger Amelie Sandow.

Det återstår fortfarande mindre arbeten, till exempel ska ett temporärt stag bytas mot ett permanent. Men arbetet kommer att genomföras under hösten och på tider under dagen då hamnbadet är stängt, meddelar kommunen.

Tre pooler. Nya hamnbadet i Frihamnen.

Tre pooler. Nya hamnbadet i Frihamnen.

Pressfoto

Bada året om

Fram till oktober är alla tre bassänger öppna. Därefter stängs sötvattenbassängen för säsongen men saltvattenpoolerna är håller öppet hela året för badsugna göteborgare.

– Förutom höst- och vinterbad blir det en rad andra aktiviteter i parken, framför allt under finalhelgen för jubileumsfirandet och under höstlovet då det bland annat blir Halloween-fest, berättar Ia Kjellsdotter, verksamhetsansvarig på föreningen Passalen som ansvarar för aktiviteterna i parken.

Ny bastu på gång

Med start i september kommer även en ny bastu att börja byggas i Jubileumsparken. Den ska stå på samma plats och ha samma utseende som den nuvarande prototypen.

Om allt går enligt plan ska bastun vara uppvärmd och klar i början av nästa 2024.