Vintern må ha dröjt sig kvar längre än vanligt i år men nu är klockorna omvridna till sommartid, kvällarna ljusa och juni bara sju veckor bort.

Vad passar då bättre än att börja peppa för somrig sångfest? Allsång i Farsta, som hade premiär i fjol, har nu offentliggjort både datum, platser och artister för sommaren 2023.

Fem tillfällen blir det, på torsdagkvällar i juni. Nytt för i år är att allsången även gästar Huddinge.

– Både jag och Hanna bor i Stora Mellansjö precis på gränsen mellan Farsta och Huddinge. Sjödalsparken är jättefin och ligger nära Huddinge centrum, man tar sig lätt dit med pendeln, säger Camilla Dahlin som leder projektet tillsammans med artistkollegan Hanna Norman.

Klara för de två kvällarna i Huddinge är schlagerveteranen Siw Malmkvist och gitarrkungen Janne Schaffer.

– Siw Malmkvist känns helt fantastisk. Janne är en god vän till mig, vi har spelat ihop i många herrans år. Han är inte bara en legendarisk gitarrist, han är verkligen bra på att prata och ta en publik, säger Camilla Dahlin.

Al Fakir kommer tillbaka

Övriga tre allsångskvällar hålls i Telestaden, Hökarängens centrum och Farsta centrum. Till Telestaden kommer Nassim Al Fakir som var med även i fjol. I Hökarängens centrum kommer det att sjungas och dansas till Abba-låtar med kända tributebandet Waterloo.

– Vi kommer också ha med en av Adolf Fredriks Farstas musikklasser som är med på en låt med oss och sjunger en själva, berättar Camilla Dahlin, som utöver att agera allsångsledare utgör en fjärdedel av Waterloo.

Började på Tuben

Mera Farsta-anknytning blir det på premiären den 8 juni då Mendez står på scenen i Farsta centrum.

– Vi vill alltid gärna ha med någon som har någon anknytning till området och något för alla åldrar. Mendez har bott i Farsta och började med musik på Tuben i Farsta centrum, berättar Camilla Dahlin.

I fjol var det fullsatt vid samtliga tillfällen.

– Det var helt fantastiskt. ”Varför ska man åka till Skansen?” var det nån som sa. Det var det bästa betyget vi kunde få. I år ska vi se till att det finns lite fler sittplatser och trycka upp fler allsångshäften. De gick åt som smör.