Utställning. I ungefär en månad ställer Kerstin Brandt ut sin konst i Enebybergs bibliotek. Foto: Anton Kyhlbäck

Kerstin visar naturens fina sidor i utställning

Efter restriktionerna släppts kan konst nu visas som vanligt igen. På Enebybergs bibliotek visar Kerstin Brandt upp det hon målat under pandemiåret.

  • Publicerad 10:00, 24 okt 2021

Fram till den 11 november ställer hon ut ett akvarellmålningar på Enebybergs bibliotek som har inspirerats av promenader ute i naturen.

Att vara ute i naturen är livsviktigt för konstnären Kerstin Brandt.

– Jag älskar naturen och skogen. Jag har alltid med mig mobilen, tar foton och blir inspirerad av det när jag sedan målar.

Alla konstverk som ställs ut har målats under pandemin.

– Det är 15 tavlor som jag ställer ut, det var så många som får plats, som jag har gjort under vintern, säger hon.

"Frid i själen"

Ursprungligen kommer Kerstin Brandt från Stocksund och har i många år ställt ut sin konst runtom i Danderyd - och på andra platser.

Kerstin Brandt berättar att det varit stiltje på utställningsfronten under året, med anledning av pandemin. Därför känns det extra roligt att nu ställa ut, och få göra det under en längre period, tycker hon.

Hon hoppas på att träffa besökare och prata om konst.

– Konsten är ett sätt för mig att ta bort stress, det blir frid i själen. Har jag något viktigt, något jag tänker mycket på, då får jag ner det. Det är läkande på något sätt, säger hon.

Utställningen

Var? Enebybergs bibliotek.

Vad? Kerstin Brandt ställer ut akvareller.

När? Mellan 11 oktober och 11 november.

Hur började du med konst? "Min farfar Einar Lindberg var målare och skrev dikter. Han fick mig att börja med konst som barn. Min första tavla sålde jag för 50 kronor till en kemilärare."

Visa merVisa mindre