Mittemot Pressbyrån vid torget i Lidingö centrum har en tusen kvadratmeter stor lokal stått tom. 2021 flyttade H&M – och tanken var att gymmet Sats skulle ta över.

Men i februari 2023 stod det klart att boende troligen skulle störas av ljud från gymmet. En av de mest centrala lokalerna på ön har därför stått tom med undantag för några tillfälliga konstutställningar.

Under tiden har Lidingöborna spekulerat fritt, vilket Mitt i rapporterat om.

– Det finns en efterfrågan av ett breddat erbjudande i centrum och Clas Ohlson är en av de aktörer som oftast nämns när vi frågar våra besökare, säger Idha Sundén-Cullberg, ansvarig för centrum, i ett pressmeddelande.

– Att Clas Ohlson nu satsar på Lidingö centrum är därför mycket glädjande och stärker vår attraktivitet avsevärt.

Efter sommaren

Tanken är att butiken ska öppna den 5 september, ombyggnaden av lokalerna drar snart igång. Butiken blir något mindre än många andra av företagets lokaler, men ska innehålla hela sortimentet av verktyg, belysning, förvaring och andra produkter.

– Vi ser fram emot att etablera oss på Lidingö och bli mer tillgängliga med vårt sortiment för hemmafixet, säger Andreas Helgesson, country operations manager på Clas Ohlson, i ett pressmeddelande.

– Vi vet att vi har varit efterfrågade i många år och är glada över att få ett så bra läge i centrum. Vi känner oss välkomna och ser fram emot att möta Lidingöborna.