Skrälläge? FC Stockholm har bra självförtroende inför matchen mot Elfsborg. Foto: Joakim Hall

Kaxiga FC Stockholm tror på skrällseger mot allsvenskt toppmotstånd

Största matchen i klubbens historia. Då siktar kaxiga FC Stockholm på folkfest på Krillan och en skräll mot allsvenska topplaget Elfsborg.

  • Publicerad 06:30, 12 okt 2021

Vi är kanske lite naiva men vi tror vi kan vinna.

FC Stockholm Internazionale har mer eller mindre skenat genom serierna sedan klubben grundades 2010, med kaxiga parollen ”FC mot Europa”. Nu toppar de division 2, där de och lokalkonkurrenten Karlbergs BK har ryckt i toppen och ser ut att göra upp om platsen till division 1.

Men nästa vecka på onsdag väntar något helt annat. Allsvenska topplaget Elfsborg i Svenska cupen på Kristinebergs IP. Vinnaren får en plats i cupens gruppspel.

Tufft motstånd

Det blir den största matchen i klubbens historia enligt Stefan Elfver, sportchef, vice ordförande och en av grundarna till klubben. Klubbens vana trogen och med tanke på lagets form är självförtroendet gott trots det tuffa motståndet.

– Vi är kanske lite naiva men vi tror vi kan vinna. Vi var nära mot Degerfors förra året, men vi är tio gånger bättre i år, säger Stefan Elfver.

Vad blir viktigast för er för att kunna skrälla?

– De är skyhöga favoriter så klart, men vår styrka i år är att vi bara har ett läge. Vi tittar inte på motståndarna utan har ett sätt att spela som vi kan bra.

– Vi har inte släppt in mål på sex matcher.

De har haft Krillan som hemmaplan sedan 2013 och enligt Stefan Elfver är målet att bli alternativet för publik som inte vill gå på de stora Stockholmslagen, och en del lokalbor har hittat dit. Till onsdag hoppas de på fulla läktare.

– Vi hoppas på uppåt 1 000 personer, det vore häftigt. Vi har sålt cirka 500 biljetter nu men mycket säljs sista veckan. Det blir en fest.

Vågar du dig på ett tips?

– Vi vinner med 3-0. Jag har en bra känsla och vi är sjukt bra. Och hur kul är det för dem att åka upp hit en veckodag, kanske inte med sitt bästa lag, och under slutspurten av Allsvenskan?

SVÅRSLAGNA. FC Stockholm är obesegrade i sin division 2-serie. Foto: Joakim Hall

Matchfakta

Vad: FC Stockholm-IF Elfsborg, kval till herrarnas gruppspel i Svenska cupen i fotboll

När: Onsdag 13 oktober, matchstart klockan 18

Var: Kristinebergs IP

Hur: Biljetterna kostar 150 kronor och säljs via klubbens hemsida:
www.fcsthlm.com/

Visa merVisa mindre