Kristinagatan Enköping.

Måndag.

Vapenbrott. När Kronofogden under måndagen knackade på hemma hos en man född på 1990-talet såg polis hur mannen kastade ut något ifrån ett fönster. Vid kontroll av föremålet visar det sig vara ett laddat vapen. Vapnet togs i beslag av patrullen. I en efterföljande husrannsakan på adressen anträffades portionsförpackad narkotika. Mannen som kastade ut vapnet greps, misstänkt för grovt vapenbrott och narkotikabrott (förvärv i överlåtelsesyfte). Han anhölls efter förhör.

Fjärdhundragatan

Söndag 00.50

Drogbrott. En man född på 00-talet omhändertas på nattklubben Cinema på grund av sin berusning. Han blir i samband med omhändertagandet även misstänkt för ringa narkotikabrott (eget bruk).

Torggatan

Söndag 02.30

Drograttfylleri. En man född på 1990-talet blev under natten till söndag misstänkt för drograttfylleri.

Ekolsund

Söndag 11:40

Drogbrott. Då polis kontrollerar en personbil på LV263 i Ekolsund uppvisar passageraren, en man född på 80-talet, tecken på narkotikapåverkan. Mannen blir misstänkt för ringa narkotikabrott (eget bruk). En husrannsakan genomfördes i bilen, men ingen narkotika anträffades.

Västerleden

Söndag kl 16

Misshandel/Ofredande. Det blev bråk på Ica Västerhallen under söndagseftermiddagen. Efter ordväxling började en kvinna född på 70-talet att sparka på en person som stod i kassakön. Kvinnan kunde identifieras via övervakningsbilder och är numera misstänkt för misshandel alternativ ofredande.

Linjegatan, Enköping

Lördag c:a kl 1.

Skadegörelse. Polisen har kunnat identifiera de 5-6 ungdomar som sågs lämna pltsen sedan en fönsterruta krossats på Kraftens förskola under natten till lördagen. Däremot har det hittills inte kunnat styrkas vem av dem som begick brottet.

Badhusvägen/Centrumstråket Enköping

Lördag ca kl 02:30

Drogbrott. En man född på 00-talet) omhändertogs i samband med krogstängning enligt LOB av polis. Han blev även misstänkt för ringa narkotikabrott (eget bruk).

Villberga

Lördag kl 13

Rattfylleri. Polis omhändertog en bil i Villberga på lördagens eftermiddag, sedan dess förare, född på 1950-talet, blivit misstänkt för rattfylleri och grov olovlig körning. Bilen togs enligt trafikbrottslagens sjunde paragraf, som säger att fordonet kan omhändertas om det behövs för att inte flre brott ska begås.

Pepparrotsbadet

Lördag kl 16

Stöld. En badgäst på Pepparrotsbadet blev av med sin telefon då den stals från omklädningsrummet. Telefonen hade en kort stund lämnats obevakad på en hylla i samband med omklädning.