Den 12 september har den nya tv-serien premiär.

– Jag föddes ju 1989 och det var på den tiden som startskottet gick för det som mynnade ut i den här spelskandalen. Jag häpnade när jag fick höra om allt. Det är många frågor. Kanske får vi veta mer nu när historien aktualiseras genom serien, säger 33-årige Björn Elgerd.

Inte hela sanningen

Enligt SVT är Spelskandalen en dramatisering, inspirerad av verkliga händelser.

"Vi är inte ute efter sanningen om hur allt gick till, eller att komma med ny information. Däremot att bjuda på en angelägen serie full av spänning, värme, lyckorus och sorg", skriver Göran Danasten, exekutiv producent på SVT i ett mejl.

Mötena med Bosse

Dramaserien bärs fram genom karaktären Bosse Lundkvist som baseras på den verklige storspelaren med samma namn. I serien får man följa Bosse och hans vänners galna jakt på de stora vinsterna. Björn Elgerd har för sin roll träffat Bosse vid flera tillfällen.

– Han har förklarat hur de byggde sina system för att spela. Det är mycket matematik, det är inte bara tur. Det är sällan det händer som skådis att den du ska gestalta finns på riktigt och går att fråga. Det har varit fantastiskt att höra alla historier om vad han varit med om, säger Björn Elgard.

Den verklige Bosse Lundkvist kommenterade manuset i en intervju med tidningen Travronden förra året.

– Det man ska ha klart för sig är att det är en fiction baserat på en massa händelser, säger han.

När Mitt i talar med Björn Elgerd förbereder han sig hemma i Kärrtorp för en, ännu hemlig, storproduktion. Tidigare har han bland annat spelat en mindre roll i SVT-succén Tunna blå linjen. Men huvudrollen i Spelskandalen är hans hittills största roll.

Hur ser du på att nu bli mer av en med kändis?

– Jag vet inte hur det kommer att kännas, men jag tar det med ro. Det händer redan någon gång i veckan att folk känner igen mig. Det brukar vara roliga möten. Men vissa kan inte placera mig. En gång blev jag tackad för en roll jag inte alls spelat, säger han och skrattar.