Uppemot 4 000 ungdomar hade samlats vid hoppbacken på tisdagskvällen, rapporterade Aftonbladet.

Vid 21-tiden hade firandet urartat så pass mycket att polisområde Globen gick ut med en uppmaning på Instagram om att föräldrar skulle hämta hem sina barn.

Polisen skrev att berusningsgraden vid hoppbacken var ”extremt hög” och att det var en ”dålig plats för ungdomar att vistas på”.

– Vi hade inte väntat oss 4000 ungdomar. Hoppbacken är en festplats, men förra året var det runt 1000 stycken på platsen. Nu var det fint väder, och info om festplatsen spreds snabbt på sociala medier. Det kom ungdomar från hela länet. Vi blev överrumplade, säger Andreas Lindfors, kommunpolis i Globens lokalpolisområde, till Mitt i.

Stängde av tunnelbanan

Polisen hade 17 patruller på plats under kvällen och även ambulanser ska ha setts lämna Enskedefältet med påslagna blåljus.

Sockenplans tunnelbanestation stängdes av under en halvtimme runt klockan 23, enligt SL på polisens begäran.

Andreas Lindfors beskriver att polisen hade fullt upp med att hälla ut alkohol och ta hand om berusade ungdomar under kvällen.

– Det var några ungdomar som började slåss med polisen när de skulle ta deras alkohol, säger Andreas Lindfors.

Först vid midnatt började det bli lugnt på platsen.

Polisen uppgav att flera fall av misshandel, rån, stölder och narkotikabrott utreds efter kaoset vid hoppbacken. Trots det var det en god samverkan mellan polisen, fältassistenter och föräldrar som tog sig till platsen på kvällen, enligt Lindfors.

– Vi lyckades förhindra och avstyra flera bråk, säger Andreas Lindfors.

Ingen ska ha förts till sjukhus på grund av något våldsbrott, sade polisen till Aftonbladet.

Stora mängder sprit togs i beslag.