Nöjda. Måns Zelmerlöw och Jonas Björkman är nöjda med hallen i Värmdö. Det blir deras fjärde padelanläggning i Stockholmsområdet. Foto: Eva Tonström

Kändisglans över nya padelhallen

I helgen öppnar Värmdös nya padelhall. Den blir störst i kommunen och kommer att drivas av två kändisar. Idag bjöd de på uppvisningsmatch och Mitt i var där.

  • Publicerad 21:00, 6 okt 2021

Värmdös nya padelhall, PDL Center Värmdö, öppnar i helgen. Med sina tio banor blir det kommunens största padelanläggning med sex dubbelbanor och fyra singelbanor.

Hallen ligger vid Värmdö marknad och två av delägarna är artisten Måns Zelmerlöw och före detta tennisproffset Jonas Björkman.

– Jag är så glad för den här hallen! Vi har drömt om att få till en ny, fin anläggning i Stockholm och nu är den klar, säger Måns.

Han är extra nöjd med takhöjden – cirka tolv meter – och att det är utspringbara banor (spelet kan fortsätta även om man slår bollen utanför banan).

– Det är få saker jag älskar så mycket som att spela padel, man blir beroende. Det är också en av få sporter där man kan tycka att man är jättebra, och ändå vara riktigt dålig, säger Måns, och ler stort. Själv spelar han två-tre gånger i veckan.

Kommer spela i Värmdö

Måns bor i London sedan ett antal år men är i Stockholm ganska ofta. Värmdö har han ingen tidigare koppling till.

– Jag hoppas kunna vara här ute mycket och spela, och se mer av Värmdö.

Vid sidan av paddlandet är planen att börja spela in ett nytt album under hösten, berättar han.

För Jonas Björkman, som bor i Saltsjöbaden, blir det nära till hallen i Värmdö.

– Jag kommer definitivt att vara här och spela. Vi har letat länge efter en plats nära Stockholm där vi kan öppna en ny anläggning och det här känns helrätt, säger han.

Öppet hus på lördag

Han är fortfarande aktiv inom tennisen och coachar spelare, berättar han, men driver samtidigt en mängd padelbanor i hela landet.

– Det är en relativt enkel racketsport som man kan spela tillsammans trots att man är på olika nivå. Det blir väldigt socialt.

– Jämför med till exempel tennis eller squash, det är mycket svårare tekniskt och tar längre tid att lära sig. Padel kan nästan alla lära sig. Det är lite som innebandyn blev på 90-talet, alla kan vara med.

Den nya padelhallen öppnar på lördag 9 oktober, med invigning klockan 10-14, då det är öppet för alla. Det blir bland annat uppvisningsmatch med Jonas Björkman, prova-på-padel och mingel.

– Jag hoppas att många från närområdet kommer, gärna barnfamiljer för det här är inte bara för vuxna. Vi ska försöka få igång en barn- och ungdomsverksamhet så snart som möjligt.

Tempo. Måns Zelmerlöw och Jonas Björkman hade tufft motstånd på andra sidan nätet - Jonas son Max och fd landslagsspelaren i fotboll, Marcus Allbäck. Foto: Eva Tonström

Spelarduo. Måns Zelmerlöw och Jonas Björkman spelade en uppvisningsmatch under onsdagskvällen. Foto: Eva Tonström

Tufft spel. Jonas Björkman och Måns Zelmerlöw spelade sin första match i nya hallen tidigare ikväll. Foto: Eva Tonström

Premiär. Jonas Björkman och Måns Zelmerlöw vann matchen mot Jonas son Max och fd landslagsspelaren i fotboll, Marcus Allbäck. Foto: Eva Tonström

Padelcenter Värmdö

Vad: Ny padelhall med tio banor, varav fyra singelbanor

Var: Leveransvägen 13, bredvid Värmdö marknad

När: Premiär lördag 9 oktober. Invigning kl 10-14, efter det är banorna öppna för spel.

Hur: Ägs och drivs av PDL Group, där Måns Zelmerlöw och Jonas Björkman är delägare ihop med två andra. Företaget äger redan 50 padelanläggningar runt om i Sverige. Padelcentret i Värmdö ska vara öppet dygnet runt, banor bokas via Matchi.se.

I huset kommer också Hitio gym Värmdö att rymmas.

Visa merVisa mindre