Acke Oldenburg (1923 till 2005) var en mångsidig konstnär och scenograf som jobbade med måleri, grafik, teckning, typografi, emaljer, väggmålningar, vävnader, betong, stensättningar och smide. Under 1960- och 1970-talet skapade han scenografier och kostymer till fyra stora föreställningar på Dramaten i regi av Alf Sjöberg.

För Huddingeborna är han kanske mest känd för två större, fristående väggar vid Myrstugubergets fot i Masmo. Verket har titeln "Detta är mitt Huddinge" och avbildar kända och helt okända personer ur Huddinges historia.

Från 1962 var han bosatt och verksam i Huddinge.

50-årigt konstnärskap

I vår visas Acke Oldenburgs konst i utställningen "I rummet mellan oss" på Fullersta gård. Utställningen belyser hans typiska stil, färgval och bildvärld genom ett 50 år långt konstnärskap.

– Vi är glada över att vi har fått familjens förtroende till att göra denna utställning. Acke Oldenburg var en viktig konstnär för Huddinge och är en del av Huddingebornas vardagsupplevelse, säger Kristina Lindemann, kultursamordnare på Fullersta gård.

Vernissage är den 25 mars och utställningen pågår till och med den 22 juni. Samma dag som Acke Oldenburg skulle ha fyllt 100 år.