Kan det vara dina saker?

Efter att ha hittat en mängd stöldgods hos en man i Litslenatrakten har polisen ett stort sökningsarbete – varifrån kom det stulna? Dessutom i dagens blåljusrapport: Ska unga förbjudas köpa ägg?

  • Publicerad 10:07, 8 dec 2020

Godsspårning pågår. Så kan en del av polisens arbete i Enköping idag beskrivas.

Somligt finner sin ägare ganska snart, annat hittar aldrig tillbaka.

Men en åkgräsklippare – sånt brukar anmälas om det stjäls. Sådana brukar hitta hem.

Fast hittills är det ingen som saknat den svarta åkgräsklippare som fanns bland den mängd gods som hittades hos en man i Litslenatrakten.

Jonas Rickeborn på polisen säger:

– Den som känner igen åkgräsklipparen kan ringa 114 14, då får man förstås vara beredd att på något sätt identifiera den för att bevisa att man är den rätta ägaren.

Bland annat som också finns hos polisen som ingen gjort anspråk på är de tre golfbagar med klubbor och den grästrimmer som hittades på Gröngarnsåsen för några veckor sedan.

Samma sak gäller där: ring 114 14 och bevisa att du är rätta ägaren om du ser något som är ditt.

Övrigt blåljus:

Bergvretenskolan

Söndag 10.55

Skadegörelse. Två fönster värda 6.000 kronor styck krossades i helgen på Bergvretenskolan. Dessutom kastades ägg på väggarna. Ägg kan sitta kvar och snart lukta illa.

Korsängsgatan

Lördag 19.30

Skadegörelse. En boende såg 8-10 unga människor röra sig utanför fönstret. Sedan började de kasta ägg som träffade både fönsterrutor och väggar.

– Det här med äggkastning är något som kommer i vågor, berättar Jonas Rickeborn.

Vad kan man göra åt det?

– Jag vet att det på andra orter diskuterats att inte sälja ägg till unga, men det är inget vi har tittat på här.

E18 / avfart Enögla

Tisdag 02.00

Trafikolycka/drogbrott. En västmanlänning i 25-årsåldern kunde kliva ur hyrbilen oskadd sedan han kört i diket då han svängt av motorvägen från Västerås vid Enöglaavfarten. Han misstänks för drograttfylleri och erkände att han tagit amfetamin. Han hade också en mindre mängd tabletter på sig.

Öppnar ny restaurang – hemma i bostaden

Nyheter Ta med eget vin – Hemlig meny – Åtta platser Enköpingsborna Tomas Gustafsson och Carin Pettersson startar restaurang – i sitt hem. Där menyn är hemlig och där gästen tar med sitt eget vin. – Barnen har flyttat ut, så plats finns det gott om. Vi...fredag 15/1 12:12

Tjuvarnas fräcka dieselkupp

Nyheter Den första kuppen skedde redan för två månader sedan. Men det var först i veckan de upptäcktes. – Här talar vi alltså om nära två kubik diesel. Man lär ha använt sig av ett rejält fordon, säger Jonas...fredag 15/1 11:36