”Du, du hast, du hast mich”.

Så öppnade 21-åriga Kalle Lundsgaard från Sigtuna sitt framförande i Funkisfestivalens deltävling som arrangerades i Kulturumteatern i Märsta. Orden, ja de kommer från Rammsteins låt, ”Du hast” och Kalle gjorde den så bra att han segrade och tog sig vidare till semifinal.

– Det var nervöst som tusan. Efteråt när jag klev av scenen kunde jag njuta, då släppte allt men jag trodde faktiskt inte att jag skulle vinna, säger Kalle Lundsgaard till kommunens hemsida.

Men vann, det gjorde han och nu förbereder sig Kalle inför semifinalen på Nalen i Stockholm. Där ska tävla mot deltagare från andra kommuner om en plats i riksfinalen inför en publik på runt 300 personer.

– Det känns helt otroligt bra. Jag är nervös men det är tur att det är samma låt i alla fall. Jag kommer träna och repetera mycket, säger Kalle.

Gott om tid

Kalle tävlade mot tolv andra och var den som imponerade mest på juryn. Den bestod av dansaren och musikalartisten Karl Dyall, sångerskan Gladys del Pilar, fjolårets vinnare Filip Pettersson, makeupartisten Denise Leinonen samt kultur- och fritidsförvaltningens chef Lars Palmér.

För att hinna förbereda sig till semin har Kalle Lundsgaard ganska lång tid. Semifinalen äger rum den 25 och 26 april. Där uppträder han med Rammsteinlåten igen. Skulle det gå bra för Kalle där kan han ta sig vidare till finalen som är den 19 juni.

Funkisfestivalen är Sveriges största melodifestival för personer över 15 år med intellektuell och/eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS (Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade).