Inflyttningen i bostäderna i Jungfrusunds sjöstad har redan skett och området växer så det knakar med allt mer utbud för både besökare och boende.

För några veckor sedan var det premiärafton för den nya O'Learys-restaurangen i Mälarö träningsverks gamla lokaler, efter ett "genrep" med bekanta till personalen kvällen dessförinnan.

Visionen för stället är att det ska finnas något för alla. I aktivitetsväg utlovas bland annat shuffleboard, bowling, biljard och karaoke. På den stora öppningsdagen fick sportbaren dessutom god draghjälp av blågults rafflande EM-möte med Polen.

– Glada gäster, alla ställer sig upp, jublar och sjunger. Drömbilden av hur det är att starta en sportbar fick vi direkt, säger Johan Thews, franchisetagare.

– Det var fantastiskt, vi har väntat i sju år på att öppna något här ute.

Under den tiden har det även funnits planer på att öppna restaurangen i centrum, fortsätter han.

– Men under tiden har Jungfrusund växt fram till den naturliga mötesplatsen.

Kafé vid vattnet

Snart kan även ett nytt kafé välkomna kaffe- och fikasugna i området. Just nu byggs lokalerna där Tegnérs bageri ska flytta in. Lokalerna ligger i närheten av Sjöräddningssällskapets lokaler vid färjeläget.

– Vi siktar på augusti, det är tanken, säger Tomas Ablahad, som ska driva verksamheten.

Bageriet har sedan några år en lokal i Tullinge och tyckte att Ekerö lockade när chansen dök upp.

– Fastighetsägarna hörde av sig och berättade om sin vision och tanke med området. Vi fick ett bra intryck av dem, säger Tomas Ablahad.

Delar visionen

Han berättar om bageriets vision.

– Vi är ett hantverksbageri som drar lite mer åt konditorihållet.

Något datum för när öppningen kommer ske finns inte i dagsläget. Det beror på hur lång tid bygget tar, men Tomas Ablahad tycker att det går framåt.

– Snart tar vi vid med snickerierna, säger han.

Sedan kan kaffet slås på och bulldegen börja jäsa.

– Jag ser fram emot det.