Nu är evenemanget tillbaka med publik och det utlovas en sprakande show.

– Ser fram emot att äntligen får har en riktig dansshow igen, säger Naomi Donner, konstnärlig ledare för Showdansskolan Flex och ansvarig för årets show

Temat för i år är oas och showen kommer bjuda på bland annat jazz-, hiphop- och discodans från skolans olika dansgrupper, både barn och vuxna.

– Vi har ställt frågan "Vad är er oas?" till både elever och danslärare.

Dansnumren har sedan konstruerats efter tankar och idéer från både elever och lärare. Svaren har blivit olika beroende på ålder och dansgrupp. För de yngre barnen kan en oas vara att få vara ifred och leka, menar hon. För andra kan en oas vara ett landställe där man kan koppla bort och vara i nuet.

– Dansskolan är och har varit en oas för många under pandemin när mycket har varit stängt och tävlingar, klassresor och kalas blivit inställda. 

Tar över efter mamma

Förutom dansgrupperna kommer även tävlingsdansare att uppträda. Bland annat kommer skolans discoduo Vanessa Heikkilä och Flora Åkerlind samt dansgruppen Sparkle Freaky, som båda knep pallplatser i dans-SM tidigare i år, att besöka showen.

– Vi har en hel del dansare som presterat fint i SM i augusti. Det känns kul. För oss så är det viktigt att de själva vill vinna och vi hjälper dom att nå sina mål, Naomi Donner.

I år är det första gången som Naomi Donner har rollen som showansvarig. Hon tar över ansvaret efter sin mamma Maria von Hertzen som har haft rollen i tjugo års tid.

– Jag har haft en fin inskolning och det kommer nog att gå superbra. Får se om mamma blir nöjd eller inte, säger hon och skrattar.

Showen spelas 27 och 28 november på Vallentuna teater.