Det blev jubel på Miljöpartiets valvaka när TV4 och SVT presenterade sina vallokalsundersökningar, strax efter klockan 20. MP fick 6,0, respektive 5,8 procent i undersökningarna.

I valet 2018 fick MP 4,4 procent i riksdagsvalet.

– Det är jätteglädjande och roligt. Ingenting är ju färdigt men det känns som en god stämning, säger Gabrielle Gjerswold toppnamn för Miljöpartiet i Stockholms stad.

MP i Stockholms stad sitter under kvällen tillsammans med riks- och regionkollegorna på en gemensam valvaka. Efter låga siffror i senaste opinionsmätningarna för partiet på riksnivå var såklart siffrorna goda nyheter.

– Efter en lång valrörelse är det glädjande att få härliga siffror.

Vad tror du om resten av kvällen ur ett Stockholmsperspektiv?

– Jag tror ingenting, men jag hoppas att det ska hålla i sig förstås och att det smittar av sig på Stockholms stad.

https://www.mitti.se/nyheter/wanngard-s-det-ar-alltid-kul-att-ga-framat/repvik!FQDbyVFLp0bokC6QNy16w/

Jubel hos SD

Även på Sverigedemokraternas valvaka i Stockholm blev det jubel när TV4 och SVT presenterade sina vallokalsundersökningar, strax efter klockan 20. Enligt dem ökar partiet rejält.

Enligt SVT:s undersökning får partiet 20,5 procent och enligt TV4 21,3 procent.

Det ska jämföras med de 17,5 procent SD fick 2018.

– Det är klart att vi jublar. Det är en stor ökning. Men det är synd att blocket i sin helhet inte når majoritet, enligt undersökningen, säger Gabriel Kroon, gruppledare för Sverigedemokraterna i Stockholms stad.

SD har haft stark medvind i de senaste veckornas opinionsmätningar. Gabriel Kroon tror att det beror på att allt fler fått upp ögonen för det partiet ju mer de följt debatten närvalet närmat sig.

– Vårt fokus på kärnkraft och restriktiv invandring ger resultat, säger han.

Om siffrorna står sig blir SD landets näst största parti, efter Socialdemokraterna. SD hoppas och tror på en ökning även lokalt, i Stockholm.