På en bänk på Riddartorget sitter systrarna Liselotte och Pia Feltendal. De väntar på att centrum ska öppna för att lämna en vara, men de blir inte långvariga.

– Sen ska vi vidare till Barkarby i stället. Här går det utför, centrumet kommer att dö ut, säger Pia.

Liselotte har bott i Jakobsberg i 50 år, nu funderar hon på att flytta till Sundbyberg.

– Här i Jakobsberg centrum verkar vi se dåligt och må dåligt, det finns flera synbutiker och apotek men inget annat. Jag kan inte säga att centrumet har utvecklats utan det har försämrats. Förr var det världens action här och man kunde ta en runda i centrum, så är det inte längre.

Varför har det blivit så här tror ni?

– Det är hyrorna som är boven, de är för höga. Jag har pratat med folk som jobbat här och de säger samma sak, säger Pia.

Dyr mat

14 åriga kompisarna Abbe Hosseini och Ille Aghamaleki bor i Kallhäll men besöker Jakobsberg för att klippa sig inför skolstarten.

– Det är tråkigt att ställen stänger. I dag finns det inga klädbutiker i centrum, då åker man till andra ställen som Kista eller Solna. Men det hade varit bra om det fanns någon närmre, nu behöver man åka så långt, säger Abbe.

Ille önskar också att det fanns mer snabbmatsrestauranger.

– Det finns inget att äta här. Om du ska ha något spenderar du mycket. Det går inte att köpa lite pommes utan då blir det en hel pizza.

https://www.mitti.se/nyheter/oron-att-centrum-ska-do-ut-helt/repvho!gwTCOYLkHvvskW9hej0@Pg/