Framgångsvågen inleddes i höstas med en seger i Nordic Open i kickboxning i Köpenhamn.

Bara en vecka senare var det dags för SM-debut i thaiboxning. Då hade Irene bara gått fyra matcher, men det var inget som stoppade henne från att ta hem guldet.

– Det var tufft motstånd i finalen men jag visste att jag hade goda chanser att vinna, inte minst eftersom jag är vänsterhänt. Det brukar förvirra motståndarna, säger hon.

Åldersgränsen slopades

I och med hennes tidigare framgångar inom kickboxning var SM-segern i besläktade sporten thaiboxning ingen jätteskräll, anser Irene.

– Nej, men däremot överraskades nog många av min ålder. Jag är jättegammal tycker många. De flesta andra är max 30 år.

Irene fyllde 40 bara tre veckor efter SM, och det såg därför ut som att hennes första SM också skulle bli hennes sista då 40 år var gränsen för att få tävla i SM.

– Ja, det var på håret att jag fick vara med!

Men nu har förbundet ändrat på sina regler. Åldersgränsen är slopad, tack vare att Irene var med i höstas och dessutom sopade hem tävlingen.

– Så nu kan jag köra fler SM. Fast i år ska jag lägga mer fokus på att gå fler proffsmatcher.

Vill bjuda på show

Proffsdebuten gjorde Irene så sent som i april, på galan Zone Pro League 5 där hon ställdes mot dåvarande världsmästaren Angela Mamic.

– Jag hade mött världsmästare förut och tänkte att det inte är något omöjligt. Det var så roligt att köra en proffsmatch, hela evenemanget, en helt annan känsla. Jag ville inte bara vinna utan också göra en show för publiken, säger Irene.

Hon lyckades med båda – vann övertygande med alla tre domarrösterna och körde offensivt samtidigt som hon såg till att ha kontakt med publiken.

VM i Bangkok

Nästa utmaning blev VM i Bangkok i maj. Och formtoppen bestod.

Irene slog ut en tjej från Serbien i semi efter att ha varit så överlägsen i clinch att domaren bröt matchen i andra ronden.

Turkiskan i finalen var starkare och försvarade sig bättre i clinch, men inte tillräckligt bra.

– Hon attackerade hela tiden rakt fram och med knän. Jag bara flyttade mig och attackerade från sidan, och även här vann jag i clinchen, säger Irene.

Hoppas på dispens

Det internationella förbundet Ifma tillåter 40-åringar i VM men inte äldre, så risken är att Irene aldrig får möjlighet att försvara sitt guld.

– Vi får se. Planen är att söka dispens till EM i höst och även till NM och VM nästa år. Hur som helst kommer jag att gå fler proffsmatcher. Där finns ingen åldersgräns. Det är bara att köra på!