Vid 09.30 på tisdagen larmades räddningstjänst om ett misstänkt farligt ämne på Region Stockholms kontor på Lindhagensgatan.

Senare under förmiddagen bekräftade regionen att en försändelse med okänt innehåll inkommit till deras kontor. Enligt uppgifter till Aftonbladet hade en medarbetare på regionen öppnat ett brev med ett pulver i.

Ingen person som varit i kontakt med innehållet ska ha skadats. Det var inte heller någon fara för allmänheten.

"Avsedd att skrämma eller hota"

– Försändelsen tas om hand enligt Region Stockholms säkerhetsrutiner. Räddningstjänst är på plats och arbetar med att analysera innehållet enligt gällande rutiner, säger Rickard Sundbom, administrativ direktör på regionen, i ett pressmeddelande.

Händelsen utreds som olaga hot mot grupp.

– Vi gör bedömningen att försändelsen är avsedd att skrämma eller hota någon eller några, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl.

Enligt Towe Hägg, vid polisens presstjänst lämnade man platsen vid 13-tiden. Enligt polisens uppgifter har ingen person skadats.

– Jag ser inte att det har funnits någon som initialt har sagt att de mår dåligt. Men om man ändå undersökts av ambulanspersonal vet jag inte.

Totalt undersöktes fyra personer av ambulanspersonal. Ingen av dem uppvisade symptom och det visade sig senare att försändelsen inte innehöll något farligt innehåll.

– Insatserna hos oss är avslutade. Nu är det en polisiär fråga, säger Michelle Marcher på Regionens presstjänst.