Det var vid halv tio-tiden på tisdagskvällen den 11 oktober som larmet om skottlossning på Norrbackavägen i Märsta kom till polisen. En 28-årig man avled.

https://www.mitti.se/nyheter/man-i-25-arsaldern-dod-efter-skottlossning/repvjl!c@QUjyvQQ9mqiazKV3@ElA/

En större polisinsats inleddes, bland annat hittade polisen uppeldade kläder. De misstänker att dessa kan ha med skottlossningen att göra.

Förhör och dörrknackning

Polisen arbetar nu vidare med en teknisk undersökning, samlar information genom dörrknackning, går igenom bilder från övervakningskameror och förhör av vittnen.

I nuläget ingen frihetsberövad i för mordet.

– Polisen ser att händelsen är kopplad till den organiserade brottsligheten som finns i området och arbetar trygghetsskapande med förstärkt synlig resurs under dagen och kvällen, säger Stephan Kiernan som är chef i lokalpolisområde Sollentuna.

Hittade vapen och knark

Tidigare under tisdagskvällen gjorde polisen ett större beslag av vapen i Märsta. Det bestod av flertalet skjutvapen, narkotika och sprängmedel och var enligt polisen omfattande. I samband med det kunde kunde en person gripas som nu sitter frihetsberövad.

Om mordet och tillslaget har med varandra att göra kan polisen inte uttala sig om än.

– Vi arbetar sedan en längre tid i Märsta med att bryta ner den lokala kriminella förmågan i området. Detta arbete sker över tid genom en både synlig och dold polisiär resurs, genom spaning, förhör, underrättelsearbete och en omfattande myndighetssamverkan, säger Stephan Kiernan.