Fosterhemsplacerade tonårstjejen Denise misstänker att hennes pappa inte alls är död utan kidnappad av ufon. För att hitta honom ger hon sig ut på ett riskabelt äventyr och hamnar i en värld långt utanför lagen.

Det är upptakten i storfilmen Ufo Sweden, med premiär julen 2022. 17-åriga Aspuddentjejen Inez Dahl Torhaug spelar Denise, som haft ett tufft liv och har känslorna på huden.

– Vi är väldigt olika men jag gillar henne. Hon är en riktig hacker girl och hon är impulsiv och skriker rakt ut om hon blir arg. Och hon försöker verkligen att hitta sin pappa, säger hon.

Spelar in på natten

Inez Dahl Torhaug går andra året på Södra latins teaterlinje men den här hösten har hennes skolbänk stått tom en hel del dagar. I stället har hon befunnit sig i Norrköpingstrakten, där filmen spelas in. Glöm det där med kontorstider.

– Det är en tuff inspelning med långa dagar och mycket nattinspelning. Men alla i teamet är snälla och alla går att prata med så jag har det jättebra. Det är roligt med alla actionscener också, säger Inez Dahl Torhaug.

Gjorde tre auditions

Bakom Ufo Sweden står filmkollektivet Crazy Pictures som tidigare gjort katastroffilmen Den blomstertid nu kommer. Inför den nya filmen sökte de huvudrollsinnehavare genom casting. Inez Dahl Torhaug skickade in en selftape där hon berättade en självupplevd historia. Det ledde till en audition, men hon fick inte rollen med detsamma.

– Första gången gick det riktigt dåligt men jag fick en chans till. Efter tre auditions var rollen min, berättar hon.

17-åringen gör sin långfilmsdebut i Ufo Sweden men hon är inte ny i branschen. Som 5-åring var hon med i en radioteater.14-år gammal spelade hon huvudrollen i kortfilmen "Jag tror jag är lite kär i dig", om grooming, och vann utmärkelsen Bästa skådespelare i Grand OFF Award – World Independent Film Awards.

Medverkar i tv-serie

I höst kan man dessutom se Inez Dahl Torhaug i andra säsongen av tv-serien "Det som göms i snö" – och i framtiden lär det bli fler roller.

– Jag har alltid velat bli skådespelare. Jag vill hålla på med både film och teater och pröva på regi också, säger hon.