De senaste veckorna har Djurö sporthall varit full med barn på fredagskvällarna. Orsaken: Lokala idrottsklubben där ute håller öppet för alla som vill röra på sig, spontant.

– Barnen som kommer brukar få önska vad de vill göra, oftast går det att ordna, berättar Therese Klinga från Djurö-Vindö IF, som håller i deras Hallhäng.

Bild från ett hallhäng nyligen när gruppen Mini var där med sina föräldrar.

Bild från ett hallhäng nyligen när gruppen Mini var där med sina föräldrar.

Therese Klinga

Poängen är att det ska vara öppet och gratis och drop in, om man ändå inte har något annat planerat, enligt Therese Klinga.

– Hallhänget bidrar till hälsa och gemenskap, eftersom man rör på sig och har kul. Och det är verkligen jätte-uppskattat, vi har haft många barn varje vecka den senaste tiden. 

Therese Klinga, som håller i Djurös Hallhäng på fredagar.

Therese Klinga, som håller i Djurös Hallhäng på fredagar.

Privat

Uppdelat i åldersgrupper

DVIFs hallhäng har funnits i några år, med varierande intresse och engagemang, beroende på vem som haft tid att hålla i det, enligt Therese. Hon tog över stafettpinnen förra året.    

Kvällen börjar vid 16.30 och hon och andra från föreningen brukar vara på plats lite före och bygga upp redskap och förbereda för bollsporter och lekar.

– Det finns även en spegelsal som barnen får använda om de vill. Och vi får mycket hjälp från föräldrar, alla hjälps åt.

Hallhänget är uppdelat i tre grupper, där en fredag är vikt åt en grupp i taget. I de två yngsta grupperna, mini och miniorer, måste barnen ha en vuxen med sig.

– Från årskurs fyra kan man få komma själv om föräldrar har gett okej, säger hon.

Hallänget är riktat till barn upp till årskurs sju och brukar sluta som senast runt 21.