För första gången arrangeras Två sjöar runt på hösten. Foto: Claes Johannesson

I helgen går startskottet för loppet runt sjöarna

Efter att ha fått ställa in fjolårets lopp tar Sundbybergs IK friidrott nya tag i år och i helgen kommer hundratals löpare att springa Två sjöar runt igen.

  • Publicerad 06:15, 14 okt 2021

Sedan 1965 har loppet "Två sjöar runt" arrangerats på våren. När pandemin slog till förra året fick loppet ställas in. Men ett hundratal tappra löpare sprang sträckan ändå och belönades med medaljer.

– Det var verkligen roligt att de ville springa loppet ändå och det är jättekul att vi kommer igång igen. Det var tufft att vi inte kunde köra ett riktigt lopp förra året, säger tävlingsledaren Claes Johannesson.

Då blev det snabba besked.

– Vi hade börjat packa ner nummerlappar på onsdagen innan loppet och då fick vi besked om att vi behövde ställa in.

I år blir upplägget annorlunda, men loppet kommer att genomföras. I stället för att bli vårens första lopp blir det höstens och årets sista. På söndag, den 17 oktober, kommer cirka trehundra personer att springa sträckorna längs park- och gångvägarna runt Lötsjön och Råstasjön tror Claes Johannesson.

– Det är inte Stockholms största lopp längre men det är många som tycker det är roligt att vi kör, säger han.

Anledningen till att man valde att flytta loppet är för att arrangören Sundbybergs IK friidrott hade en förhoppning om att smittspridningen skulle ha lugna sig och att de flesta deltagarna hunnit vaccinera sig.

– Vi vet att många är lite fundersamma när det gäller pandemin och det har vi räknat med, säger Claes Johannesson.

Föreningar har därför vidtagit åtgärder för att evenemanget ska kunna ske så säkert som möjligt.

– Vi kommer inte att använda oss av Löthallen som samlingsplats utan både nummerlappsutdelningen och efteranmälningen sker utomhus. Sen uppmanar vi deltagarna att byta om hemma men för dem som vill kommer det att finnas omklädningsrum, säger Claes Johannesson.

Nästa år siktar Sundbybergs IK på att arrangera Två sjöar runt på våren igen.

Två sjöar runt

Det finns tävlingsklasser för barn, ungdom, elit och motionärer.

Barn och ungdom kan välja mellan två distanser: 2,4 km eller 5,7 km beroende på ålder.

Motionärer kan välja mellan tre distanser: 5,7 km, 11,2 km, 16,7 km.

Damer elit springer 5,7 km.

Herrar elit springer 11,2 km.

Tävlingen går av stapeln söndagen den 17 oktober klockan.

Källa: Sundbybergs IK Friidrott

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Spärrvakternas toalettbesök kan kosta 100 000 kronor i böter

Nyheter ”Ett omänskligt system" säger Edilma Sebestyén i spärren på Södra station Varje gång pendeltågens spärrvakter går på toaletten måste de be om lov. Annars riskerar deras arbetsgivare böter på upp till 100 000 kronor. SL:s hemliga kontrollanter ser till att toareglerna följs.fredag 22/10 5:53

Man anhållen misstänkt för våldtäkt

Nyheter Brottsplats i centrala Sundbyberg spärrades av På onsdagskvällen greps en man för ett misstänkt våldsbrott. Mannen sitter nu anhållen, misstänkt för våldtäkt.torsdag 21/10 9:36

Öppningen av bron försenas – igen

Nyheter Datum flyttas på grund av ritningsstrul Redan i augusti var det tänkt att bilarna skulle få börja rulla som förr på Bällsta bro igen. Det är gamla nyheter, nu är budet den 22 november.onsdag 20/10 12:04